Bouwstenen voor een GGZ vriendelijke Wijk

Datum/Tijd
Date(s) - 29 november 2023 - 13 december 2023
09:00 - 12:00


Basistraining voor professionals en vrijwilligers

 In het (vrijwilligers)werk dat je doet, kunnen mensen, die je ontmoet, een psychische kwetsbaarheid hebben. Je kan te maken hebben met gedrag dat jij lastig vindt om mee om te gaan. Hoe kan je open communiceren, ook als iemand een psychische kwetsbaarheid heeft?

Daar is de basistraining ‘Bouwstenen voor een GGZ vriendelijke wijk’ op gericht. 

Wat is het doel van de training?
In de training geven we tips om op een open manier te communiceren, mensen te betrekken en grenzen te stellen wanneer dat echt nodig is. Door mensen met een psychische kwetsbaarheid te betrekken, dragen we bij aan hun herstel en aan een GGZ-vriendelijke wijk, waar iedereen mee kan doen op zijn of haar eigen manier.

Voor wie is de training?
De training is voor mensen die actief zijn in het welzijnsdomein, het zorgdomein en de informele zorg. Dat wil zeggen: professionals en vrijwilligers van bijvoorbeeld welzijnsorganisaties (in de huizen van de wijk en de buurtkamers), thuiszorgorganisaties, maatschappelijke dienstverlening en vrijwilligersorganisaties.

Wie  geven de training?
Een ervaren trainer van GGZ inGeest/Prezens leidt de training. Een ervaringsdeskundige van TEAM ED is co-trainer. Daarnaast is een coach van een welzijnsorganisatie betrokken.

Wat komt in de training aan bod?
Dingen die aan bod komen zijn: welk gedrag vind je lastig, wat roept bij jou weerstand op, hoe ga je ermee om, hoe benader je mensen gastvrij, hoe communiceer je op een open manier, hoe kunnen we elkaar onderling helpen?

Hoe is de training opgebouwd?
De training bestaat uit 3 dagdelen. Ieder dagdeel is een afwisseling van informatieve en interactieve onderdelen. Aan de orde komen: herstel, de GGZ, psychische kwetsbaarheid en communicatie.

Aanmelden, tijden en locatie
De training bestaat uit 3 dagdelen; op woensdagochtend 29 november, 6 en 13 december 2023

  • De duur is van 9.30 – 12.00 uur, inloop om 9.00 uur
  • De locatie is het hoofdkantoor van Dynamo, Ambonplein 55, Amsterdam op de 1e etage, grote zaal

Inschrijven kan vóór 15 november via het inschrijfformulier hieronder.

Er zijn geen kosten aan de training verbonden. 

Heb je interesse maar ben je verhinderd op bovenstaande data, stuur ons dan een bericht via het contactformulier, dan krijg je een uitnodiging zodra we een nieuwe datum hebben.


Reserveringen

We hebben in ieder geval je voornaam, achternaam en e-mailadres nodig, anders kunnen we je niet bereiken.

Als je wilt, geef dan ook aan wat je rol is in de wijk, voor welke organisatie je werkt en in welke wijk je actief bent aan. Bedankt!

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.