FILMVERTONING PUINHOOP DONDERDAG 12 OKTOBER 14.00 CINEMA DE VLUGT NIEUW WEST 

Datum/Tijd
Date(s) - 12 oktober 2023
14:00 - 16:00


SAVE THE DATE! FILMVERTONING PUINHOOP DONDERDAG 12 OKTOBER 14.00 CINEMA DE VLUGT NIEUW WEST 

GGZ in de Wijk organiseert de filmvertoning van de prachtige documentaire PUINHOOP donderdagmiddag 12 oktober vanaf 14.30 uur. Vanaf 14.00 staat er wat fris voor je klaar in het aansluitende café de Vlugt.

Https://www.cinemadevlugt.nl/

Puinhoop 

Een intieme documentaire, van Allard Detiger gefilmd over een periode van meer dan 10 jaar, over de worsteling van een zoon om onafhankelijk te zijn van een ouder die hem niet wil loslaten.  

Aansluitend is er een Q&A met de documentairemaker Allard Detiger. Allard is kind van een ouder met psychische problemen (Kopp kind) en weet als geen ander hoe het is om op te groeien in een onveilig thuis en tegelijkertijd te moeten bemiddelen tussen ouder, zorg, welzijn en de GGZ.

Zet hem vast in je agenda en meld je snel aan bij m.vanderlinden@combiwel.nl onder vermelding: AANMELDING PUINHOOP.

Voel je vrij deze uitnodiging te delen met je collega’s!

Meer informatie over de Q&A:

Tijdens de Q&A is er alle ruimte vragen te stellen en duiken we met zijn alle in de verschillende onderwerpen die tijdens de film aanbod komen: zoals bijvoorbeeld kind van ouders met psychische problemen (KOPP Kind), omgaan met borderline en verzamelstoornis.

Naast Allard zullen er meerdere ervaringsdeskundige en professionals aanwezig zijn die mee kunnen praten over de verschillende onderwerpen en kunnen helpen vragen te duiden vanuit verschillenden standpunten en ervaringen.

Heb je binnen je (vrijwilligers) werk te maken met onbegrepen gedrag? En wil je meer weten over deze onderwerpen?  

Meld je dan snel aan voor de vertoning van deze aangrijpende film en de Q&A met Allard Detiger.

Aanmelden kan bij Maaike van der Linden m.vanderlinden@combiwel.nl

Graag onder vermelding: AANMELDING PUINHOOP 

Over de documentaire

Na twintig jaar het contact met zijn moeder met borderline tot een minimum beperkt te hebben, wordt filmmaker Allard Detiger gebeld door de politie. Haar huis is totaal verwaarloosd, buren klagen en professionele hulp is per direct nodig.

Allard neemt een deel van de verantwoordelijkheid van de zorg voor zijn moeder op zich maar raakt hierdoor steeds meer verstrikt in ruzies en trauma’s uit zijn jeugd. Naarmate zijn moeders toestand verslechtert vervagen de harde lijnen die Allard bewust had opgebouwd tussen hun. Ook Allard vervalt hierdoor in oude patronen en wordt gedwongen kritisch naar zichzelf te gaan kijken om zo tot acceptatie en liefde voor zijn moeder te kunnen komen en ook te voorkomen dat hij zijn trauma doorgeeft aan zijn eigen jonge dochter.

Regie: Allard Detiger
Tekst: Omroep KRO-NCRV