Gratis training, speciaal voor taxichaufeurs van RMC Amsterdam

Datum/Tijd
Date(s) - 13 oktober 2022
09:00 - 12:00


Als taxichauffeur van RMC Amsterdam heb je soms te maken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Hoe ga je daarmee om? En wat kun je wel zeggen en wat beter niet? Dat leer je 
in deze korte training ‘Bouwstenen voor een GGZ vriendelijke samenleving’, zodat ook jij kunt bijdragen aan herstel.

 

Waarom deze training?
Mensen met een psychische kwetsbaarheid vertonen soms gedrag dat voortkomt uit psychische problemen of een psychiatrische stoornis. Het kan lastig zijn om op een open manier met elkaar te praten.

 

Wat is het doel van de training?
In de training ‘Bouwstenen voor een GGZ vriendelijke samenleving’ geven we tips om op een gelijkwaardige manier en open te communiceren. Ook leer je hoe je mensen in het gesprek betrekt en hoe je grenzen stelt als dat echt nodig is. Met deze vaardigheden draag je bij aan hun herstel en aan een GGZ-vriendelijke samenleving of buurt.

 

Voor wie?
Voor alle taxichauffeurs die werken bij RMC Amsterdam.

 

Wat leer ik?
Je leert verschillende soorten gedrag herkennen. Hoe ga je met dat gedrag om? Hoe communiceer je zonder te oordelen? En hoe kun je iemand verder helpen?

 

Hoe ziet de training eruit?
De training bestaat uit twee dagdelen (4 oktober en 13 oktober 2022). Je krijgt allerlei informatie maar er is ook veel ruimte om met elkaar het gesprek aan te gaan en ervaringen uit te wisselen. Je wordt uitgenodigd om ervaringen in te brengen. Jouw ervaringen met mensen met een psychische kwetsbaarheid of je eigen (psychische) kwetsbaarheid. Het is aan jou.

 

Wie geeft de training?
De training wordt gegeven door mensen die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Het team van trainers bestaat uit een ervaringsdeskundige, een ggz-coach en een preventiemedewerker van de GGZ.

 

Waar en wanneer?
4 oktober en 13 oktober 2022. De training vindt plaats in overleg met de organisatie.

 

Kosten
De training is gratis voor de deelnemers.

 

Meedoen
Je kunt je opgeven via jouw manager of leidinggevende bij RMC Amsterdam