Online Q&A Wat is werkelijkheid? Vragenuur over psychosegevoeligheid

Datum/Tijd
Date(s) - 6 april 2023
13:00 - 14:00


Wat is werkelijkheid? Vragenuur over psychosegevoeligheid

Wanneer: Donderdag 6 April 2023 van 13:00-14:00 uur
Waar: op Zoom, je ontvangt een inlog na aanmelding
Aanmelden: Stuur een mail naar m.vanderlinden@combiwel.nl

Voor wie: Medewerkers en vrijwilligers in Nieuw West die te maken hebben met bewoners die als psychisch/psychiatrisch kwetsbaar worden gezien. En voor iedereen die meer wil weten over omgaan met onbegrepen gedrag. Wat is werkelijkheid en hoe bepalen wanneer gedrag wel of niet normaal is?

Wil je meer weten over psychose-gevoeligheid? Luisteren naar een ervaringsdeskundige die weet hoe het is om een psychose mee te maken? Wil jij weten hoe je het gesprek aan gaat met iemand die een psychose meemaakt? Wil je weten hoe je iemand kunt helpen die in de war lijkt in de ruimte van jouw organisatie of buurt? Dan is dit online vragenuurtje wat voor jou!

Sprekers

Jeroen Jongkind: ervaringsdeskundige bij TEAM ED. Jeroen zal zijn verhaal delen waarna er alle ruimte is hem vragen te stellen. Jeroen werkt nu 3 jaar voor TEAM ED. Hij geeft trainingen, voorlichting en doet mee aan bijvoorbeeld debatten over het belang van ervaringsdeskundigheid. Met zijn ervaringsdeskundigheid draagt hij bij aan het wegnemen van vooroordelen en stigma’s en bouwt mee aan een gelijkwaardige en inclusieve samenleving.

Peet Langen: ervaringsdeskundige, psychiatrisch verpleegkundige, N.L.P Master (neuro linguïstisch programmeren) geestelijk verzorger, muzikant, dichter, anders en om-denker. Tijdens de Q&A zal Peet vertellen over zijn ervaring, kennis en opgedane levenslessen op het gebied van onbegrepen gedrag.

Wat is Werkelijkheid?

Wat is psychosegevoeligheid? Wat zijn de eventuele gedragsveranderingen? Waar kunnen naaste/ familieleden terecht? Hoe kun je omgaan met een Amsterdammer die psychotisch overkomt? Tijdens de Q&A gaan we in gesprek over onbegrepen gedrag maar ook over omgangsnormen in onze maatschappij.

Q&A’s? Dat zijn korte onlinebijeenkomsten waarin je al je vragen (Questions) mag stellen aan een ervaringsdeskundige van TEAM ED en een ggz coach of gastspreker. En deze zullen je vragen beantwoorden (Answers).
Deze Q&A bieden we je aan vanuit de aanpak GGZ in de Wijk.


Reserveringen

We hebben in ieder geval je voornaam, achternaam en e-mailadres nodig, anders kunnen we je niet bereiken.

Als je wilt, geef dan ook aan wat je rol is in de wijk, voor welke organisatie je werkt en in welke wijk je actief bent aan. Bedankt!

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.