Q&A online Traumatische gebeurtenis

Datum/Tijd
Date(s) - 25 mei 2023
13:00 - 14:00


Wanneer: 25 mei 2023 van 13:00-14:00 uur

Waar: op Zoom, je ontvangt een inlog na aanmelding

Voor wie: medewerkers en vrijwilligers die in Zorg & Welzijn werken in Oost én te maken hebben met bewoners die psychisch/psychiatrisch kwetsbaar zijn.
Gastsprekers: Annemieke Blom (ggz coach welzijn & vrijgevestigde therapeut) & Ervaringsdeskundige

Wanneer iemand iets heftigs meemaakt zoals geweld, een heftige gebeurtenis zoals een plotseling overlijden, een verkrachting of een ongeluk, dan kan het zijn dat er klachten ontstaan wat zich uit in een posttraumatische stress stoornis.

In deze Q&A nodigen wij je uit om je vragen te stellen over dit onderwerp, zoals; Wat is een post traumatische stress stoornis (PTSS) nu eigenlijk? Hoe gaan mensen om met traumatische ervaringen? Hoe uiten symptomen van PTSS zich in gedrag? Waar kunnen naaste/ familieleden met hun vragen terecht? Hoe kun je als medewerker/zorgverlener of vrijwilliger steunend omgaan met een Amsterdammer die last heeft van PTSS?

Wist je dat…

….naar schatting ongeveer 7,5 procent van de Nederlandse bevolking tussen de 18 en 80 jaar ooit in het leven PTSS heeft gehad.
…..van de mensen die ooit in het leven een schokkende gebeurtenis meemaken, ongeveer 14 procent PTSS ontwikkelt.
…..PTSS tweemaal vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen.
(Dit geslachtsverschil hangt samen met een stress eiwit (PACAP) dat gestimuleerd wordt door het vrouwelijke hormoon oestrogeen).

Wil jij hier over meer weten?

Dan is dit online vragenuurtje wat voor jou!

Q&A’s? Dat zijn korte onlinebijeenkomsten waarin je al je vragen (Questions) mag stellen aan een ervaringsdeskundige van TEAM ED en een ggz coach of gastspreker. En deze zullen je vragen beantwoorden (Answers).

Deze Q&A bieden we je aan vanuit de aanpak GGZ in de Wijk.

Geef je uiterlijk maandag 22 mei op. Onderstaand vind je het aanmeldformulier.

 


Reserveringen

We hebben in ieder geval je voornaam, achternaam en e-mailadres nodig, anders kunnen we je niet bereiken.

Als je wilt, geef dan ook aan wat je rol is in de wijk, voor welke organisatie je werkt en in welke wijk je actief bent aan. Bedankt!

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.