Bouwstenen voor een GGZ vriendelijke Wijk deel 2

Datum/Tijd
Date(s) - 27 oktober 2022
09:30 - 12:00


Wil jij jouw begrip voor het gedrag van mensen met een psychische kwetsbaarheid vergroten? Wil jij beter kunnen omgaan met mensen met verward, somber of grensoverschrijdend gedrag? Meld je dan aan voor de training ‘Bouwstenen voor een GGZ-vriendelijke wijk’.

 

Mensen met een psychische kwetsbaarheid kunnen gedrag vertonen dat voortkomt uit hun problemen of stoornis. Het kan zijn dat je het lastig vindt om met dit gedrag om te gaan en met psychisch kwetsbare mensen te communiceren. Daarom is er de training ‘Bouwstenen voor een GGZ- vriendelijke wijk’. In deze training geven we tips om op een open manier te communiceren, mensen te betrekken en grenzen te stellen wanneer dat nodig is. Het accent ligt niet op de theorie over psychische kwetsbaarheden, maar op het omgaan met gedrag dat daarmee kan samenhangen. Daarnaast krijg je informatie over het netwerk van personen en instanties die zich actief inzetten voor een GGZ-vriendelijke wijk.

 

De training wordt gegeven door preventiewerker Maria Hoefnagel van Prezens en een ervaringsdeskundige van TEAM ED. In drie bijeenkomsten gaan we met elkaar in gesprek en oefenen we in open communicatie. Want met een open houding naar mensen met een psychische kwetsbaarheid, dragen we bij aan hun herstel en aan een wijk waar iedereen mee kan doen op zijn of haar eigen manier.

 

Voor wie: mensen die actief zijn in zorg, welzijn, participatie of maatschappelijke dienstverlening, zowel professionals als vrijwilligers.

 


 

Lees ook de ervaringen van anderen die een training hebben gevolgd.

 

Andries Toutenhoofd, persoonlijk begeleider HVO Querido:

“Het is fijn dat je de informatie uit de eerste hand krijgt, een ervaringsdeskundige kan als geen ander vertellen wat in zijn of haar hoofd omgaat en hoe bepaalde opmerkingen overkomen.”

Lees meer

 

Peter Millenaar, buurtteammedewerker stadsdeel Zuid:

“De training was meteen heel praktisch. Ik kon allerlei vragen stellen. Mij gaat het er vooral dat ik weet met wie ik kan sparren, wanneer ik een cliënt heb met GGZ-problematiek.”

Lees meer

 

Truus Jonkman, vrijwilliger Regenbooggemeente Slotervaart

“Na de training is bij mij de knop om gegaan. Ik ben bij de man gaan zitten die we lastig vonden en ben de goede dingen van hem in gaan zien.”

Lees meer

 

Sandra Dias Dos Santos, , beheerder van de Kraaipan, stadsdeel Oost

“Ik ben me door de Workshop Stigma opener gaan opstellen, voor iedereen.”

Lees meer

 

Reserveer je plaats hier. Deelname is gratis. 


Reserveringen

We hebben in ieder geval je voornaam, achternaam en e-mailadres nodig, anders kunnen we je niet bereiken.

Als je wilt, geef dan ook aan wat je rol is in de wijk, voor welke organisatie je werkt en in welke wijk je actief bent aan. Bedankt!

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.