W in de Wijk/

Stadsdeel Zuid

Samen werken aan wijken waar iedereen welkom is

In 2015 startte W in de Wijk in stadsdeel Zuid in Amsterdam. Gemeente, zorg- en welzijnsinstellingen en ervaringsdeskundigen gingen samen met mensen met een psychische kwetsbaarheid aan de slag om ervoor te zorgen dat de wijken toegankelijk worden voor iedereen.

Geplande trainingen in Stadsdeel Zuid

Er zijn op dit moment geen geplande trainingen.

De vier partijen die hier samenwerken zijn:

Stadsdeel Zuid

Het stadsdeel staat aan de basis van W in de Wijk door samen met de doelgroep en andere betrokken partijen ervoor te zorgen dat bewoners met een psychische kwetsbaarheid goed kunnen functioneren in hun eigen wijk of buurt. Het stadsdeel zet in op toegankelijke ontmoetingsactiviteiten, het tijdig signaleren van problemen en het doorverwijzen naar hulpverlening.

GGZ inGeest

GGZ inGeest biedt gespecialiseerde psychiatrische zorg aan jongeren, volwassenen en ouderen. Binnen het project van W in de Wijk brengt GGZ inGeest specialistische kennis in over mensen met een GGZ-achtergrond.

TEAM ED

Ervaringsdeskundigen van TEAM ED organiseren laagdrempelige activiteiten in de Huizen van de Wijk en ondersteunen kwetsbare buurtbewoners. Verder dragen zij hun kennis over in trainingen en workshops.

Dynamo

Dynamo werkt aan betrokken en diverse gemeenschappen en netwerken in de wijk om de leefbaarheid in de stad te verbeteren. Binnen W in de Wijk vertegenwoordigt Dynamo (de kennis van) het totale welzijnsaanbod in stadsdeel Zuid.

Neem contact op met de coaches

Greet Muyllaert

coach GGZ / Pijp & Buitenveldert

Ingrid de Jong

coach GGZ / Ouderen

Renée Adelmeijer

coach GGZ

Annemieke Blom

GGZ coach Welzijn

Sandra Wolffenbuttel

coach GGZ

Tiziana Nespoli

coördinator TEAM ED / Zuid

06 42528197,
tiziana@teamed.nl

“Dat ze me binnenlaten, zegt wel wat natuurlijk.”

testimonials_0001_Paul van Schaik

Paul van Schaik,TEAM ED

“In Zuid wonen best veel mensen die nauwelijks hun huis uitkomen en moeilijk contact maken met anderen. Ik zoek die mensen op. Natuurlijk bel ik wel altijd even van tevoren, ik sta niet zomaar voor de deur. De ene keer laten ze me makkelijker toe dan de andere. Het is net hoe ze zich voelen. Voor hen is het in ieder geval prettig dat ik ook uit de GGZ kom, dat voelt vertrouwd. Dat ze me binnenlaten, zegt wel wat natuurlijk.“

“Niet iedereen hoeft een vol sociaal leven te hebben”

testimonials_0002_Greet Muyllaert

Greet Muyllaert, GGZ inGeest

“Je ziet mensen opbloeien omdat ze weer ergens bij horen en zich nuttig voelen. En sommige mensen zijn gewoon graag alleen. Niet iedereen hoeft een vol sociaal leven te hebben, dat moet je respecteren. Door het project zijn de lijntjes korter geworden en zijn wij een bekend gezicht bij organisaties in de wijk. Ik vind het heel sterk dat niet alles vanaf het begin was vastgelegd in protocollen en procedures, maar dat we echt de tijd hadden om het project samen vorm te geven.”

Samen werken aan wijken waar iedereen welkom is. Wilt u meer weten?